Κάνετε έρευνα αγοράς προκειμένου να επιλέξετε φροντιστήριο Αγγλικών; Να ρωτάτε πάντα τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΟΧΙ τα «μηνιαία» δίδακτρα ή τη «δόση διδάκτρων»!

Αν κάνετε έρευνα αγοράς προκειμένου να επιλέξετε φροντιστήριο Αγγλικών, σίγουρα ένα από τα πράγματα που ρωτάτε είναι τα δίδακτρα.

Προσοχή λοιπόν! Στα φροντιστήρια Αγγλικών που θα απευθυνθείτε, κάντε τη σωστή ερώτηση για να πάρετε τη σωστή απάντηση. Ρωτήστε δηλαδή πόσο είναι τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ δίδακτρα του προγράμματος που σας ενδιαφέρει και όχι τα «μηνιαία» δίδακτρα ή η «δόση» διδάκτρων.

Παράδειγμα: Ένα φροντιστήριο σας λέει ότι για ένα πρόγραμμα προετοιμασίας Proficiency διάρκειας 8 μηνών, τα δίδακτρα είναι «99€ το μήνα» και 70 € το δικαίωμα εγγραφής.

Εσείς λογικότατα θα συμπεράνετε ότι τα συνολικά δίδακτρα είναι 8 Χ 99 = 792€ συν τα 70€ της εγγραφής, σύνολο 862€.

Πολύ συχνά όμως δεν είναι έτσι! Γιατί το φροντιστήριο, προκειμένου να κάνει τα δίδακτρά του να φαίνονται πιο προσιτά, «μοιράζει» το συνολικό ποσό διδάκτρων που χρεώνει σε περισσότερες δόσεις από όσοι είναι οι μήνες του προγράμματος.

Για παράδειγμα, μπορεί ένα φροντιστήριο να χρεώνει 11 και όχι 8 «μηνιαίες δόσεις» των 99€ για το πρόγραμμα Proficiency των 8 μηνών. Επομένως, στην περίπτωση αυτή το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 11 Χ 99 = 1089€ συν τα 70€ της εγγραφής, σύνολο 1159€.

Άρα, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μηνιαίο κόστος του προγράμματος στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, χωρίς να λάβουμε υπόψη το δικαίωμα εγγραφής, είναι 1089 / 8 = 136,12€ ανά μήνα, και όχι 99€ το μήνα.

Το ότι το φροντιστήριο μπορεί να παρέχει στο σπουδαστή τη δυνατότητα να εξοφλήσει το πρόγραμμα σε περισσότερες δόσεις από τη διάρκεια του προγράμματος σε μήνες, δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα «μηνιαία» δίδακτρα ΔΕΝ είναι 99€, αφού ο σπουδαστής καλείται να πληρώσει 3 επιπλέον δόσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το ίδιο ισχύει και για την εξόφληση με άτοκες δόσεις πιστωτικής κάρτας. Για παράδειγμα, ένα φροντιστήριο μπορεί να διαφημίζει «δίδακτρα (από) 80€ το μήνα». Αυτό όμως μπορεί να σημαίνει ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο, για ένα πρόγραμμα Proficiency διάρκειας 8 μηνών, χρεώνει 1280€ (συν το δικαίωμα εγγραφής) και για τα 1280€ κάνει 16 άτοκες δόσεις των 80€ με χρήση πιστωτικής κάρτας. Επομένως, αν επιλέξει κάποιος το συγκεκριμένο φροντιστήριο, θα χρεώνεται μεν η κάρτα του με 80€ το μήνα, όχι όμως για 8 μήνες, αλλά για 16!

Κατά τη γνώμη μας, αυτό που μετράει είναι το ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ο σπουδαστής στο φροντιστήριο και όχι το ΠΟΤΕ θα τα πληρώσει. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξει ένα φροντιστήριο Αγγλικών με ΧΑΜΗΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ (πάντα σε σχέση και με αυτά που προσφέρει το φροντιστήριο) και ΟΧΙ ένα φροντιστήριο που «καμουφλάρει» τα ΥΨΗΛΑ του δίδακτρα, «μοιράζοντας» τα σε περισσότερες δόσεις, δόσεις όμως που (κυριολεκτικά) θα τις βρει «μπροστά του» ο σπουδαστής, πληρώνοντας δίδακτρα για… μία αιωνιότητα!

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να βεβαιώνεστε ότι ΟΛΕΣ οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φροντιστηρίου είναι ώρες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ και όχι «εργαστήριο γλώσσας», «τεστ» και άλλες μορφές «μη-διδασκαλίας» και «αυτό-απασχόλησης» του σπουδαστή.

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Ισπανικών.

Πιστοποίηση Ισπανικών για ΑΣΕΠ άμεσα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση: νέα ταχύρρυθμα τμήματα Ισπανικών Μαρτίου.
- Προετοιμασία για εξετάσεις DELE B2 ή ΚΠΓ Β2 Νοεμβρίου.
-50% στα δίδακτρα και δώρο όλα τα βιβλία!
- Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 26ετους εμπειρίας και εξέλιξης.
- Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).
- Παρέχονται βιβλία σε φυσική μορφή, όχι απλές σημειώσεις.
- Χιλιάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ επιτυχόντες.
- Υποτροφία για 2η ξένη γλώσσα.
Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43